CALEFAX REED QUINTET

Vrijdag 24 november 2023

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al vijfendertig jaar houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podium-presentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet.

Zij spelen samen in de ongewone samenstelling van hobo, saxofoon, fagot, klarinet en basklarinet. Het ensemble speelt klassieke muziek met popmentaliteit. Er wordt staande, regelmatig uit het hoofd zonder bladmuziek gemusiceerd en de concerten worden ter plekke mondeling toegelicht. Calefax geeft tientallen concerten per seizoen, waaronder ook in het buitenland.

Reeuwijk Klassiek ​

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk