Bodegraafse Maestro op het Raadhuisplein

Zaterdag 11 juni 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert Stichting Streekfestival voor de 4e keer een Bodegraafse Maestro op het Raadhuisplein.

10 inwoners nemen de baton op en bestijgen de bok in de strijs om de trofee. Het Fanfare Promotie Orkest speel onder hun leiding een aantal bekende werken en hoe het gaat klinken hangt af van de Maestro’s. De jury bestaat uit John Bouwmans en Lyan Verburg. Zij zullen de optredens van commentaar voorzien en samen met het orkest bepalen wie er in de finale terecht komt. De 3 finalisten dirigeren elk hetzelfde stuk en ook dan wordt door jury en orkest beoordeeld wie dit het beste deed en met de trofee naar huis gaat.

In 2020 zou het 25e streekfestival georganiseerd worden en daar wilde Stichting Streekfestival een extra feestelijk tintje aan geven. Om de bij iedereen welbekende redenen is dat niet doorgegaan. In 2021 kon het festival wel plaatsvinden, maar doordat het lang onzeker was of dat zou lukken, zijn toen geen extra activiteiten georganiseerd. Daarom is er tijdens de Bodegraafse Maestro een verrassing bedacht.

Kom allen naar het Raadhuisplein waar om 13.00 uur het evenement begint.

Stichting Streekfestival

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk