Barokopera Dido & Aeneas, Henry Purcell

Zaterdag 25 mei 2019

Stichting GouweHart Orkest brengt tijdloos drama naar het nu.

De jonge componist Henry Purcell schreef in 1688 een korte opera die op dit moment nog steeds zeer populair is door de schitterende barokmuziek en het verhaal dat voor de mens anno 2019 nog steeds actueel is.

Iedereen die zelf heeft geleefd, herkent de emoties die gaan van liefde, twijfel, geluk, jaloezie en verraad, tot moed, gekwetstheid, wrok en verdriet, die uiteindelijk de liefde vernietigen en de opera eindigt in het beroemde en ontroerende When I am laid in earth.
Regisseur en Purcellkenner David Prins weet dit tijdloze drama voor iedereen toegankelijk te maken.

De muziek wordt verzorgd door Gouda ’s eigen semiprofessionele orkest Het GouweHart Orkest, dat al zes jaar concerten geeft van hoog niveau. Het orkest staat onder leiding van oude muziekspecialist Jacques van der Meer en de solisten zijn jonge, veelbelovende professionals.

Solisten:

Marta Loncar: Dido
Bethany Shepherd: Belinda, first witch
Yuh-ichi Sakai: Aeneas
Elisa De Toffel: sorceress, spirit
Luc Ket: second woman, second witch

zaterdag 25 mei: Opstandingskerk, Woerden, aanvang: 20:00 uur
zondag 26 mei : Goudse Schouwburg, Gouda, aanvang: 15:00 uur

Reserveren: www.gouwehartorkest.nl

GouweHart Orkest

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk