75 jaar bevrijding van Nieuwerbrug

Dinsdag 01 december 2020

De Tentoonstellingscommissie Wierickehuis organiseert in samenwerking met de Oranjevereniging “Prinses Juliana” een tentoonstelling naar aanleiding van 75 jaar bevrijding in Nieuwerbrug. Vanaf 5 september tot eind december 2020 wordt u door middel van tekst, beeld en voorwerpen meegenomen naar de bezettingstijd en de bevrijding van Nieuwerbrug.

De tentoonstelling zou aanvankelijk geopend worden op 5 Mei maar door de corona crisis hebben wij het moeten uitstellen. Nu willen we deze belangrijke tentoonstelling toch tonen en word het, met inachtneming van de corona maatregelen.

De tentoonstelling is tot stand gekomen met medewerking van Gijs Boer en RHC Rijnstreek en Lopikerwaard. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Wierickehuis en het Huis van Alles.

Wierickehuis

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

Op 1 augustus 2014 is de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk officieel geïnstalleerd. De commissie bestaat uit een team van vrijwilligers. Het doel is zoveel mogelijk de onderlinge verbindingen tussen culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk, daar waar het kunst & cultuur betreft, te bevorderen. De commissie is een klankbord voor de gemeente en een aanspreekpunt/ vraagbaak voor organisaties, verenigingen, bands en inwoners waar het gaat om cultuuraangelegenheden. De commissie zal verschillende initiatieven ondersteunen en ontplooien die bijdragen aan de kunst en cultuur.

© 2019 Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk